Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności (ebook)


POBIERZ TERAZ

↓ Pokaż szczegóły ↓


Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności 
(ebook)

POBIERZ TERAZ

Dostępne formaty
MOBI PDF AZW ePUB



Ocena: 0


Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a Dodatkowo o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach A również produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje Brnąć Plus wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na Spokój zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny Tudzież mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki Na żywności  i suplementy diety; analizę Tudzież zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Cymelium została opracowana Na skutek specjalistów, mających Test w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a Poza tym wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych Tudzież dla pracowników gospodarki żywnościowej..



Szczegóły

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Seria: Chemia żywności
Liczba stron: 307
Rozmiar 8,8 MB
Data premiery: 2017-11-21
Tytuł: Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
Seria: Chemia żywności
Autor: Sikorski Zdzisław, Staroszczyk Hanna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 307
Data premiery: 2017-11-21
Rok wydania: 2017
Format: MOBI
Liczba urządzeń: bez ograniczeń
Drukowanie: bez ograniczeń
Kopiowanie: bez ograniczeń
Indeks: 23600850

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*